PIF ULSD - Rogaining i Pargas

19.01.2018 kl. 19:19
Orienteringssäsongen 2018 öppnades traditionellt med Piffens egen ULSD.

På söndagen 14.1 startade säsongen med Ultra långa sprinten i ypperligt vinterföre i Pargas. Tävlingen lockade cirka 70 deltagare och isynnerhet herrklassen hade ett stort startfält med flera av Finlands toppnamn på plats.

Segern gick denna gång till Otto Simosas efter en hård duell mot Jesse Laukkarinen. På tredje plats kom Fredric Portin. I damklassen var det minst lika hård duell mellan Suvi Ylikylä och Inga Dambe, där Suvi gick segrande ur striden. På tredje plats kom Jannina Gustafsson.

Bästa Piffare var denna gång Jill Laurén som kom in på fin andra plats i D18, medan Yvonne Gunell tog en fjärde plats i damklassen.

Alla resultat hittas här: ULSD2018

Nytt för i år var att Piffen ordnade för första gången även en Rogaining tävling. Rogaining är en orienteringstävling där man skall samla så många kontroller som möjligt under en viss tid. Segrande ur tävlingen gick Jari Jaakkola som samlade 191 poäng och hann besöka alla utom en kontroll. Arrangörerna riktar ett stort tack till Hannu Arki som hjälpte till med resultaten.

Resultaten för Rogainingen hittas här: PIF Rogaining

En film från tävlingen hittas på Piffens Youtube kanal

Tävlingen var även första deltävlingen i Turku Sprint Cup detta år nästa deltävling är den 10 Februari i Åbo.

WebbSpindeln