Orienteringssäsongen inleddes i kyla

10.04.2018 kl. 22:11
Vårnattskavlen och Stadisprintti

Senaste veckoslut inleddes orienteringssäsongen 2018 med Vårnattskavlen i Reso och några mindre individuella tävlingar.

I skymningen på fredag kväll blev Piffens damtrio Ida-Marie Cederberg, Amy Nymalm och Yvonne Gunell femte i Vårnattskavlens damklass i Tikanmaa. Nymalm gjorde på andra etappen ett bra lopp och höll samma fart som täten. Piffens andra blev 19:e. Damtävlingen vanns av Paimion Rasti.

På lördagen ordades en liten nationell tävling i samma terräng som kvällen innan. Ida-Maire Cederberg (PIF), andra i D20, och Bengt Holmström (KSF), andra i H75, gjorde bäst ifrån sig av åbolänningarna.

I Stadinsprintti i Helsingfors kvalade några Piffare inför den nya FM-distansen sprintstafett som löps med distriktslag. Alex Virtala och Jill Laurén som normalt orienterar i 16-års klassen försökte kvala in i Finlands svenska orienteringsförbunds lag i yngsta FM-tävlingsklassen HD18 och deltog i 18-åringarnas klass. Laurén sprang mycket bra på förmiddagen och var tredje snabbast, men blev utan resultat i eftermiddagens andra deltävling.

Alex Virtala, som kvällen innan var snabbast av alla i Vårnattskavlens motionsstafett, blev totalt fint femte i Stadinsprintti även om han inte var riktigt nöjd med loppen. Systern Jenny Virtala var också hon femte totalt i D18. En tredje femteplacering tog Simon Engström i H14. Lagen till sprintstafett-FM tas ut senare i vår.

Ingela Mattsson