Amy Nymalm testade formen i damklassen

15.04.2018 kl. 17:11
Alex och Ida-Marie andra i Ankkurirastit

Dagens Ankkurirastit i Halikko var samtidigt granskningstävling inför EM i orientering i Schweiz i maj. Amy Nymalm som springer sista året i juniorklassen valde att testa medeldistansformen i damernas huvudklass.

- Enklaste sättet att få plats till junior-VM laget är via de vuxnas EM, citerar Nymalm juniorlandslagstränaren före tävlingen.

Nymalm gjorde ett bra lopp, men en minuts bom på slutet fällde henne från topp-10. Hon blev 15:e, knappt 5 minuter efter SK Pohjantähtis Marika Teini som på den 5,3 kilometer långa banan vann med dryga minuten före MS Parmas Maija Sianoja. Yvonne Gunell bommade tre minuter och knep 26:e platsen.

Ida-Marie Cederberg blev andra i D20 och var nöjd med orienteringen även om några mindre fel grämde lite.

Andra blev också Alex Virtala i H16 efter ett nästan felfritt lopp.

- Det gick bra. Största misstaget var att jag på ett längre avstånd kom lite snett men märkte snabbt var jag var, säger Virtala i mål.

Jenny Virtala fortsätter göra jämna insatser och var sjätte i D18. Emmi Virtala var sjunde i D13. Bland pojkjuniorerna var Simon Engström 12:e i H14 och Elias Lindroos 16:e i H13.

Sanna Nymalm inledde säsongen med en klar seger i D45. Ingela Mattsson var tredje i samma klass. Trea var även Gia Alexandersson i D65 medan Ann-Catherine Henriksson var femte i D55.

Tävlingssidorna

Ingela Mattsson