Piffens damer åttonde i FinnSpring stafetten

22.04.2018 kl. 22:20

2400 orienterare samlades i helgen till FinnSpring i den utslagsgivande terrängen kring Serena vattenpark i Esbo. Lördagens individuella tävling fungerade som sista ganskningstävling inför EM och söndagens stafett var den andra deltävlingen i Stafettligan.

Pargas IF:s Amy Nymalm och Yvonne Gunell startade med två minuters mellanrum på den närmare 12 kilometer långa granskningsbanan i damernas elitklass. Gunell fick ikapp Nymalm redan på väg till fyran då Nymalm gjorde ett misstag. På fjärilslingorna skiljdes de åt och Gunell gjorde några misstag.

På den tredje sista kontrollen hade Nymalm stora problem att hitta kontrollen och föll från en plats bland de femton bästa till 22:a i slutresultaten. Gunell fick där igen skymten av Nymalms rygg och i mål kom de samtidigt, Gunell två minuter snabbare på en 20:e plats.

I juniorelitklasserna var Ida-Marie Cederberg bästa Piffare, femte i D20E. Jenny Virtala var 13:e i D18E, Jill Laurén 15:e i D16E och Alex Virtala 16:e i H16E trots att alla bommat. De enda Piffarna som undvek större misstag var Emmi Virtala, åttonde i D13, och Elias Lindroos, 15:e i H13.

I söndagens stafett inledde Piffens Amy Nymalm utmärkt i damtävlingen. Efter en liten miss på tvåan drog hon ifrån de andra damerna och kom i en dryg minuts ledning till växling. Ida-Marie Cederberg växlade som femte över till ankaret Yvonne Gunell som kom i mål som åttonde bland 70 lag.

I klassen HD14 var Piffens trio Elias Lindroos, Emmi Virtala och Simon Engström 18:e av 60 startande lag.

Resultat

Ingela Mattsson