Jill Laurén knep sin första FM-medalj

26.05.2018 kl. 18:49
Plakett åt Amy Nymalm och Alex Virtala på medeldistansen

 Pargas IF:s Jill Laurén tog brons i D16 då FM på medeldistans avgjordes i Vuohijärvi norr om Kouvola på lördagen. Laurén var nöjd med loppet bakom hennes första FM-medalj i den ovana gropterrängen.

- Det var svårt. Jag stannade före kontrollerna o läste in mig om jag var osäker, säger Laurén att var nyckeln till framgången den heta lördagen.

Trots medalj i det sista kvalloppet kommer Laurén antagligen inte att få en plats i 16-åringarnas EM-lag.

I D20 förlorade Amy Nymalm bronset med endast två sekunder och blev fjärde. 

- Det var ett bra lopp. Jag gjorde bara några små fel.

Ida-Marie Cederberg var också nöjd med sin prestation som gav en elfte i samma klass.

Även Alex Virtala knep plakett i och med sin sjunde plats i H16.

- Annars gick det bra, men sjuan missade jag en minut. Jag såg kontrollen men trodde inte den var min, analyserar Virtala.

Yvonne Gunell var 27:e i damernas huvudklass som vanns av Anna Närhi (IFK Göteborg) med blott två sekunder före MS Parmas Maija Sijanoja. Herrarnas guld gick till Paimion Rastis norrman Olav Lundanes. Eftersom han är fast bosatt i Finland är han berättigad finska mästerskapet. 

Jenny Virtala var 18:e i D18. 14-åriga Simon Engströms målsättning att i H15 ta sig från morgonens kval till A-finalen uppfylldes men i finalen bommade han en kontroll rejält och blev 43:e.

Även oldboysarna gjorde väl ifrån sig. Sören Nymalm (H45) och Ingela Mattsson (D45) tog plakett med sina femte platser. Sanna Nymalm bommade en kontroll stort och föll till tionde i D45.

Resultat

Ingela Mattsson