Amy Nymalm tog guld i ultralånga FM

15.10.2018 kl. 19:38
Ultralånga FM löptes i Halikko den 14 oktober.

På söndagen avgjordes ultralånga FM i orientering i Halikko i Salo. Pargas IF:s Amy Nymalm segrade i klassen D20. Nymalm slog tvåan Anni Haanpää från Tampereen Pyrintö med endast åtta sekunder på den 13,4 km långa banan.

-Vi hade samma spridning och sprang tillsammans hela banan så det gick fort, jag tänkte att jag inte skulle orka hänga med Anni. Vi gjorde några krokar så att två andra kom ikapp oss, men jag är nöjd med loppet.

Klubbkamraten Jill Laurén blev sjunde i klassen D16.

-Det gick helt okej, men det blev några mindre bommar. Jag trodde att jag låg sämre till än vad jag verkligen var, så jag kunde ha kämpat mer i slutet.

I damernas huvudklass D21 segrade Lotta Karhola från Tempereen Pyrintö med tiden 1:58:01 på den 17,2 km långa banan. Anu Tuomisto från Vaasan suunnistajat tog silver och SK Pohjantähtis Sofia Haajanen blev tredje. Pargas IF:s Yvonne Gunell blev nionde, 9:30 efter Karhola.

-Jag är inte riktigt nöjd, det blev några små bommar, sade Gunell efter sitt lopp.

 

På lördagen löptes den trettionde Halikko-kavlen på samma plats som söndagens FM-tävling. Paimion Rasti tog hem segern före Helsingin Suunnistajat och OK Trian. Pargas IF:s första lag förbättrade sin fjolårsplacering och blev 21:a.

Johanna Brink