Alexandra Enlund ja Katja von Schoultz vahvistavat Piffeniä

16.10.2018 kl. 01:00

Pargas IF:n suunnistusjaosto ilmoitti viime viikolla aloittavansa uuden panostuksen huippusuunnistukseen. Alexandra Enlund ja Katja von Schoultz ovat ensimmäiset vahvistukset naisten joukkueeseen.

Enlund on tähän saakka edustanut pohjanmaalaista IF Femmania ja von Schoultz on viimeksi suunnistanut itä-uusimaalaisessa OK Trianissa. Nämä urheilijat liittyvät nuorten lupaavien naisten joukkoon; Enlund juoksee ensi kaudella toisen ja von Schoultz kolmannen kautensa naisten pääsarjassa.

Molemmat kokevat tärkeänä syynä seuranvaihtoon nimenomaan mahdollisuuden kehittyä samanikäisten nuorten kanssa.

-Meillä tulee olemaan vahva, nuori ryhmä Piffenissä ja voimme kannustaa toisiamme ja nostaa tasoamme, tänä vuonna Turussa opiskelunsa aloittanut Enlund kertoo.

Molemmat tuovat esille myös mahdollisuuden taistella kärkisijoista Suomen ruotsinkielisen suunnistusliittoon FSO:hon kuuluvassa seurassa.

-Minulle on tärkeää edustaa FSO:n seuraa, nykyään Helsingissä asuva - mutta 6-vuotiaaksi saakka Paraisilla asunut - von Schoultz ilmoittaa.

Alexandra Enlund, jolla vielä lukioaikana oli päälajina maastohiihto, teki menneenä kautena selvän läpimurron suunnistajana. Neljäs sija kotikentällä, eli Suomessa käydyissä opiskelijoiden MM-kilpailuissa ja sija kymmenen joukossa maailmancupin päätöskiertueella Tsekeissä kruunasi erinomaisen kauden.

-Saavutin todellakin kauden tavoitteeni ja olen jopa yllättynyt näin monesta kansainvälisestä edustustehtävästä. Ensi kaudeksi haluan kehittyä kaikilla osa-alueilla ja kerätä lisää kokemusta. Lisäksi odotan mahdollisuutta päästä taistelemaan suurviestien kärkisijoista.

Myös Katja von Schoultz saavutti tavoitteensa pääsemällä Suomen joukkueeseen opiskelijoiden MM-kilpailuihin, joissa paras henkilökohtainen sijoitus oli 17.

-Kausi ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun osa kaudesta meni väsymyksen ja hengitysvaikeuksien kanssa taistellessa. Olen kuitenkin onnistunut nostamaan perustasoani ja olen erittäin motivoitunut ensi kautta ajatellen. Uskon vahvasti, että Piffen auttaa minua ottamaan seuraavan kehitysaskeleen.

Tuleva kausi tulee varmasti tarjoamaan monta jännittävää haastetta, kun Enlund ja von Schoultz yhdessä muun muassa Amy Nymalmin, Ida-Marie Cederbergin ja Yvonne Gunellin kanssa haastavat huippuseurat.

Mutta mitä muuta tulokkaat voivat tuoda mukaansa Piffeniin? Positiivista asennetta, keskinäistä kannustusta ja taisteluhenkeä, joka inspiroi meitä yhdessä tekemään työtä asetetun tavoitteen eteen, Enlund ja von Schoultz täydentävät.

Pargas IF/suunistusjaosto

Lisätietoa:
Fredric Portin 050 516 7304 fredric.portin@idrott.fi
Max Laurén 040 844 0674 maxlaur74@gmail.com

Kuva:
Alexandra Enlund vaihtaa Piffenin väreihin.

Ingela Mattsson