Piffens damer segrade i Kevätyönviesti

12.04.2019 kl. 21:47
Herrarna 17:e i nattmörkret

Orienterarna samlades på fredag kväll i Reso för Vårnattskavlen, säsongens första deltävling i den inhemska stafettligan.

Pargas IF damer höll för pressen och segrade före Tammerforsföreningen KooVees två lag. Segertrion Katja von Schoultz, Alexandra Enlund och Amy Nymalm sprang sin första gemensamma stafett i Piffen.

På startsträckan sågs två Piffenlag i tätklungan i och med von Schoultz och Yvonne Gunell i Piffens andra lag. Gunell växlade trea och von Schoultz fyra. Alexandra Enlund i Piffens etta gjorde ett bra lopp på andra etappen och höll avståndet på cirka två minuter till ledande KooVees andra lag.

På ankaretappen närmade sig Nymalm KooVees Johanna Hulkkonen som bommade.

- Det gick bra. Jag såg KooVee några gånger men sedan hade vi olika spridningar eller så bommade hon och jag såg inte henne längre, sägen en nöjd Nymalm som trots allt var överraskad över att korsa mållinjen som segrare.

Piffens andra lag med Gunell, Jill Laurén och Laura Portin gjorde också väl ifrån sig och blev trettonde. Piffens tredje lag var 28:e.

I herrtävlingen blev Piffens första lag 17:e. Startmannen Erik Haajanen hängde halva banan med i absoluta täten, men problem på slutet fällde honom till 17:e, tre och en halv minut efter ledanade lag. Andra lagets Mats Dahlén växlade en halv minut senare.

På andra etappen hade Fredic Portin problem på mittean av banan och tidsskillnaden till täten växte. Ankaret Tobias Henriksson lyfte laget fån en 23:e till slutlig 17:e plats. Piffens andra lag med Dahlén, Alex Virtala och Mika Honkasalo blev 52:a.

Tävlingssidorna

 

Ingela Mattsson