Damerna inledde knaggligt i Viestiliiga

Piffens damer deltog på söndagen i Klaaniviesti i Villmanstrand. Den första av sex deltävlingar i Viestiliiga erbjöd mycket krävande orientering i hettan. Redan på första etappen fastnade några av topplagen i banläggarens fällor i de branta sluttningarna och föll bort från tätstriden.

Piffens Katja von Schuoltz var en av dem som hade stora problem och växlade som 15:e. Yonne Gunell på andra etappen hade inte heller sin bästa dag och tiden till täten växte rejält även om placeringen steg med tre pinnhål. Ankaret Amy Nymalm var enda i laget som gjorde ett stablit lopp med fjärde bästa etapptiden och lyfte laget till en nionde plats.

Rastikarhut från Björneborg och uleåborgslaget SK Pohjantähti orienterade på andra etappen ifrån konkurrenterna och var i mål en klass för sig. På sista etappens sista kontroller var Rastikarhuts Mira Kaskinen starkare än Rastikarhuts Marika Teini och förde laget i mål 13 sekunder före Pohjantähti.

Även i herrklassen växte tidsskillnaderna mer än normalt i den råtunga och orienteringsmässigt krävande terrängen. Finlands för tillfället starkaste herrorienterare lyfte på andra etappen Helsingin Suunnistajat till täten. Ankaret Topi Syrjäläinen klarade av att hålla Kalevan Rastis Miika Kirmula bakom sig och tog fulla poäng med sig i bagaget till nästa veckosluts deltävling i St Michel. Turun Metsänkävijät var fjärde och Paimion Rasti femte.

Tävlingssidorna

Kategorier:
Okategoriserade