Enlund och Nymalm gav formbesked i sprintgranskning

Orienteringssäsongen inleddes på söndagen med en sprinttävling för eliten i Kervo. Tävlingen var granskning inför EM och VM och första deltävlingen i den för den här säsongen nya nationella individuella tävlingsserien Suunnistusliiga.

Pargas IF:s damduo Alexandra Enlund och Amy Nymalm visar att formen är bra. Enlund blev andra och Nymalm orienterade in på en delad femte plats i den jämna tävlingen. Tävlingen hade på grund av rådande läge krymts till bara två klasser, damernas och herrarnas huvudklass.

Enlund förlorade 10 sekunder åt segraren Veera Klemettinen (Suunta Jyväskylä) på den 3,1 kilometer långa banan.

– Jag gjorde en lugn bra prestation. Lite borttappad var jag då jag var på väg att springa till tvåan då jag skulle till tolvan, kommenterar Enlund tävlingen och misstaget över cirka 10 sekunder.
En sekund långsammare på tredje plats var Marika Teini som i år bytt till Joensuus Kalevan Rastis rödsvarta färger. Nymalm var ytterligare 7 sekunder långsammare och delade femte platsen med tre andra.
– Jag är nöjd med mitt lopp, säger Nymalm om sitt lopp på den tekniska krävande banan. 
Tampereen Pyrintös Aleksi Niemi vann herrklassen 4 sekunder före Turun Suunnistajats junior Touko Seppä och Lahtisföreningen LS-37:s Aleksi Anttolainen på delad andra plats.
EM arrangeras i början av maj i Schweiz. Man tävlar på tre olika sprintdiscipliner. Laget offentliggörs den 20 april. 
– EM är min huvudmålsättning i år, konstaterar Enlund i tv-intervjun efter tävlingen.
Suunnistusliiga fortsätter i början av maj i Kouvola. Då avgörs även första deltävlingen i stafettligan Viestiliiga. Bägge serierna direktsänds hela säsongen via ISTV och Ruutu.

Resultat

Kategorier:
Elit Okategoriserade Tävling