Kilpailuohjeet – Tävlingsdirektiv

Varsinais-suomen alueen Kompassi-cup 3. osakilpailu Paraisilla 21.6.2022

Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Roald v Schoultz

Valvoja: Vroni König-Salmi, TuS

Ratamestari: Jonatan Ahlbäck

ForFun-sarjat: Jonatan Ahlbäck

Lähtö: Sanna Nymalm

Maali / Tulospalvelu: Sören Nymalm

Tiedotus: Ingela Mattsson, ingela.mattsson@gmail.com, 050-3512960

Parkki: Ove Arén

Tuomarineuvosto: Vroni König-Salmi, TuS

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Finbyntie 87, Parainen.  Opastukset alkavat Saaristotieltä n 1,5 km keskustan liikenneympyrästä. Opastus on paikoillaan klo 16 alkaen. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla. Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 0 – 200 m.

HUOM! Golfkentän parkkipaikalle ei saa pysäköidä!

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7 500, A5. Kartta on säänkestävää materiaalia.

MAASTO

Maastokuvaus: Kilpailumaasto on alkuosiltaan sekametsää jossa kulkukelpoisuus ja näkyvyys on paikoitellen rajoitettu. Ratojen loppuosat ovat mäntymetsää jossa on hyvä näkyvyys ja juostavuus. Alueella on selkeä tie-/polkuverkosto. Alueella on runsaasti rasteja lähekkäin. Muista siis tarkistaa rastin koodi!

Huomioi seuraavaa:

X kartalla on frisbee-golf kori.

Hiihtostadionin alue on asfaltoitu ja merkitty karttaan maantienä.

Kuntorata on merkitty ajotienä ja on osittain ruohikkoa.

Alueella on myös vanhoja latupohjia jotka on merkitty karttaan vaalean keltaisella.

RR-nauhan on merkitty karttaan vaalean oranssilla värillä joka puuttuu karttanormista.

OHJAUS MAASTOSSA

Maastossa liikkuu aikuisia suunnistajia joilla on huomioliivit päällä. Heiltä voi pyytä apua/ohjausta jos tuntuu siltä että omat taidot eivät riitä.

SARJAT JA MATKAT

Kultakompassi H14 2,2 km rasteja 7

Kultakompassi D14 2,2 km rasteja 7

Hopeakompassi H11-12 suora 1,9 km rasteja 7

Hopeakompassi D11-12 suora 1,9 km rasteja 7

Hopeakompassi H11-12TR 1,6 km rasteja 7

Hopeakompassi D11-12TR 1,6 km rasteja 7

Pronssikompassi (10v) H10 suora 1,4 km rasteja 5

Pronssikompassi (10v) D10 suora 1,4 km rasteja 5

Pronssikompassi (10v) H10RR 1,5/1,9 km RR-radalla rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

Pronssikompassi (10v) D10RR 1,5/1,9 km RR-radalla rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

Pronssikompassi (8v) D8RR 1,5/1,9 km RR-radalla rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

Pronssikompassi (8v) H8RR 1,5/1,9 km RR-radalla rasteja 6 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6)

FORFUN-AKTIVITEETIT

ForFun-sarjat tarjoavat mahdollisuuden suunnistaa yhdessä saattajan- tai kaverin kanssa ForFun -sarjoihin voi ilmoittautua paikan päällä ja niihin ei vaadita lisenssiä. Osallistua voi yksin tai porukassa suunnistaen.
Saattaja- / kaverisarja: Voit suunnistaa minkä rahansa kilparadan omaan tahtiin yksin tai yhdessä kaverin tai saattajan kanssa.

KIELLETYT ALUEET
Karttaan on merkitty kielletyt alueet. Huomioi erityisesti että Golfkentälle ei saa mennä. Kielletty alue.

Yksi tie kartan länsilaidalla on kielletty alue. Merkitty X-kirjaimilla.

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

RASTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR6 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR6) että muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.


Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumeroa ei käytetä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan.

LÄHDÖT

Matkaa kilpailukeskuksesta lähtöön on n. 700 m ja reitti lähtöpaikalle on viitoitettu punavalkoisilla Paroc-nauhoilla.

Kilpasarjoissa väliaikalähdöt klo 18.00 alkaen. Lähtöluettelo julkaistaan 20.6.2022. ForFun -sarjoissa vapaat lähtöajat klo 18.00 – 19.00. ForFun-sarjojen lähdössä toimitsija antaa lähtöluvan.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

  • Viisi (5) minuuttia kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
  • Neljä (4) minuuttia

Odotus

  • Kolme (3) minuuttia

Emit-kortin nollaus.

  • Kaksi (2) minuuttia

RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.

  • Yksi (1) minuutti 

RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.

  • Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan omalla lähtöajallaan. Lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon.

LISÄOHJE RR-SARJAT

Kilpailukartta on kooltaan A5 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3 jne leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on kilpailukeskuksessa.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 20.00. Karttoja ei kerätä pois maalissa – muistakaa Reilu Peli!

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t kilpailukeskuksessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan kolme parasta jokaisesta sarjasta tulosten selvittyä. Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa.

ENSIAPU
Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

PAIKOITUS

Paikoitus kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ei pysäköintimaksua.

KORONA-OHJEET

Älä tule sairaana tapahtumapaikalle. Vältä turhia kokoontumisia ja lähikontakteja. Pyri käymään WC:ssä ennen tapahtumapaikalle tuloa. Karttoja ei kerätä pois maalissa – muistakaa Reilu Peli!

CUP-PISTEET
Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Varsinais-suomen alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. 

Kultakompassi-cup: H14, D14

Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR

Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR

Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Katso tarkemmin: Kompassi-cup pisteytys 2022 (B-malli)

Pisteytys julkaistaan: O-Skills.fi – Kilpailusarjat, O-Skills.fi – Kompassicup 2022 – B-malli

Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Tervetuloa!

Pargas IF


Muutettu liiton ohjeiden mukaisesti lähikisan sääntöjen mukaan