KILPAILUOHJEET

XIX SAARISTORASTIT Paraisilla 19.4.2019

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Svante Pahlman

Ratamestarit: Markku Virtala ja Jenny Virtala

Tulospalvelu: Sören Nymalm

Valvoja: Eero-Antti Lonka (TuS)

Kuuluttaja: Linus Hoffman ja Fredric Portin

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja: Leif Haajanen
 
Jäsenet: Torsten Smedslund, Tanja Rannila 

Kilpailukartta

Suunnistuskartta 04/2018 päivitetty 04/2019 (käyräväli 5 m. Kartan koko on A4. sarjoissa H/D10RR, H/D12TR, H/D12, H/D50-85 käytetään karttaa 1:7 500, kaikissa muissa sarjoissa mittakaava on 1:10 000. Tulostekartta Sportex-materiaalia (www.sporttinappi.f) ja on säänkestävä.

Maasto

Kilpailumaasto on saariston kalliomaastoa. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä.

Ratojen pituudet

Sarjakohtaiset ratojen pituudet on ilmoitettu kisasivuilla erillisessä tiedostossa.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana. Piha-alueille ja karttaan kielletyiksi alueiksi merkityille alueille ei saa mennä.

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit-kortit

Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä.

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Maastoon ei päästetä kilpailijaa, jonka Emit-kortti ei toimi. Samaa Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain kerran! Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastilla (= nollaus). Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä, hintaan 4 €.

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja käy tarvittaessa vaihtamassa Emit-numerosi infossa ennen lähtöpaikalle lähtöä (numeron vaihdosta ei erillistä maksua).

Järjestäjältä varatut Emit-kortit voi noutaa infosta hintaan 4 €. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 70 €.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste. Maastossa ei ole ensiapuhenkilöstöä.

Lähtöluettelot

Lopulliset lähtöluettelot ovat nähtävillä osoitteessa www.piforienteering.fi viimeistään keskiviikkona 17.4.2019. Lähtöluettelot ovat kilpailupäivänä myös tulostaululla ja lähtöpaikoilla.

Lähdöt

Ensimmäinen lähtö on klo 11:00. Molempien lähtöjen viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Lähtöön 1 (sarjat H16-H65/D16-D55) on matkaa 750 m tietä pitkin.
Lähtöön 2 (H/D10,12,13 ja14, H70-H85, D60-D85 sekä kuntosuunnistus) on matkaa 250 m tietä pitkin.

Viitoitus lähtöön 1 ja 2 kilpailukeskuksesta eri suuntiin.

Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroita, jotka ovat saatavilla lähtöpaikalla. Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Emit-tarkistuslipukkeet ovat lähdössä.

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Irralliset rastinmääritteet ovat lähdössä.

Lähdön 1 toiminta (H 16 – H65/D16-D55)

4 min ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan. 3 min ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti. 2 min ennen lähtöaikaa on kilpailukartta nähtävillä. 1 min ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy oman karttansa viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähdön 2 toiminta H/D10-14 (H70-H85/D60-D85 toiminta kuten lähtö 1)

5 min ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan, jossa H/D10RR ja H/D12TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen, H/D12-sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjauspisteessä on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.
4 min ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.
3 min ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.
2 min ennen lähtöaikaa H/D10RR-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan. H/D12TR-sarjalaiset saavat myös oman kilpailukarttansa. H/D12-14-sarjoilla on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen lähtöaikaa 12, 13 ja 14-sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. Muiden sarjojen kilpailijat voivat edelleen tutustua rataansa.
Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla.

Rastireitti- ja tukireittisarjojen erillisohjeet

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia, ja niissä on tunnus RR1, RR2 jne. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta, ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä numerokoodien vastaavuus.

Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimista. Viimeiseltä rastilta johtaa maaliin kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus.

Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

RR-rata on mahdollista suunnistaa uudelleen harjoituksena sen jälkeen, kun viimeinen RR-kilpailija on tullut maaliin (ei uudestaan leimausta).

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on maalileimaus. Sen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. Epäselvät suoritukset ohjataan itkumuurille. Maali suljetaan klo 15:30.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen ratojen pituudet ovat 3 km (keskivaativa) ja 5 km (vaativa). Ilmoittautuminen tapahtuu infossa klo 11:00-12:30. Lähtö on 2 lähdössä klo 11:15-12:45. Osanottomaksu on 12 €/rata. Emit-kortin voi vuokrata hintaan 4 €. Kuntosuunnistuksessa ei saa käyttää Emit-korttia, jota käytetään kilpailussa! Maksun suoritettuaan osallistuja saa infosta rintanumeron (omat hakaneulat), joka on merkkinä kuntosuunnistuksesta. Lähdössä on Emit-kortin nollaus ja kartat. Kuntosuunnistajilla on sama maali kuin kilpailussa ja maalissa tulee leimata.

RR-rata on mahdollista suunnistaa/harjoitella sen jälkeen, kun viimeinen RR-kilpailija on tullut maaliin. Kartan saa infosta 2 €/kartta. (ei leimausta maalissa).

Pukeutuminen ja pesu

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Kilpailukeskuksessa ei ole suihkuja. Pesumahdollisuus on järjestetty Paraisten jäähallin tiloihin, n.10 km kilpailukeskuksesta Turun suuntaan. Saaristotieltä (tie 180) on opastus pesupaikalle.

Palkinnot

Palkittavien määrät ilmoitetaan sarjoittain tulostaululla. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä ja ovat noudettavissa infon läheisyydestä tulostaulun ilmoitusten mukaan. Sarjojen tuloksiin tulee ilmoitus, kun palkintosijat ovat selvillä.

Muksula

Kilpailukeskuksessa ei Muksulaa.

Kisaravintola

Kisaravintola tarjoaa herkkuja moneen makuun. Tarjolla on mm. voileipiä, leivonnaisia ja grillimakkaraa.

Toivotamme onnistuneita suorituksia!

Pargas IF suunnistusjaosto