Kilpailuohjeet

XVII SAARISTORASTIT Paraisilla 14.4.2017

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET (päivitetty 13.4.2017, lopulliset kilpailukeskuksessa)

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Bernt Engström

Ratamestarit: Conny Arén ja, Ann-Catherine Henriksson, rm-ryhmän johtaja Jorma Ake

Tulospalvelu: Anders Brink

Valvoja: Eero-Antti Lonka (TuS)

Kuuluttaja: Kenneth Cederberg

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja:

Jäsenet:

Kilpailukartta

Suunnistuskartta 04/2017 (käyräväli 5 m. Kartan koko on A4. sarjoissa H/D10RR, H/D12TR, H/D12, H/D50-85 käytetään karttaa 1:7 500, kaikissa muissa sarjoissa mittakaava on 1:10 000. Tulostekartta Pretex-materiaalia (www.sporttinappi.f) ja on säänkestävä.

Maasto

Kilpailumaasto on saariston kalliomaastoa. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä.

Ratojen pituudet

Sarjakohtaiset ratojen pituudet on ilmoitettu kisasivuilla erillisessä tiedostossa.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana. Piha-alueille ja pistepelloille meno on ehdottomasti kielletty.

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit-kortit

Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä.

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Maastoon ei päästetä kilpailijaa, jonka Emit-kortti ei toimi. Samaa Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain kerran! Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastilla (= nollaus). Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä, hintaan 4 €.

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja käy tarvittaessa vaihtamassa Emit-numerosi infossa ennen lähtöpaikalle lähtöä (numeron vaihdosta ei erillistä maksua).

Järjestäjältä varatut Emit-kortit voi noutaa infosta hintaan 4 €. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 70 €.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste. Maastossa ei ole ensiapuhenkilöstöä.

Lähtöluettelot

Lopulliset lähtöluettelot ovat nähtävillä osoitteessa www.piforienteering.fi viimeistään keskiviikkona 12.4.2017. Lähtöluettelot ovat kilpailupäivänä myös tulostaululla ja lähtöpaikoilla.

Lähdöt

Ensimmäinen lähtö on klo 12:00. Molempien lähtöjen viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Lähtöön 1 (sarjat H/D16) ja vanhemmat) on matkaa 350 m tietä pitkin.
Lähtöön 2 (H/D10,12,13 ja14 sekä kuntosuunnistus) on matkaa 350 m tietä pitkin.

Viitoitus lähtöön 1 ja 2 kulkee samaa tietä n. 300 m, jonka jälkeen viitoitukset eroavat.

Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroita, jotka ovat saatavilla kilpailukeskuksessa. Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Emit-tarkistuslipukkeet ovat lähdössä.

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Irralliset rastinmääritteet ovat lähdössä.

Lähdön 1 toiminta (H/D16-85)

4 min ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan. 3 min ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti. 2 min ennen lähtöaikaa on kilpailukartta nähtävillä. 1 min ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy oman karttansa viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Huom! K-pisteelle matkaa 80 m.

Lähdön 2 toiminta (H/D10-14)

5 min ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan, jossa H/D10RR ja H/D12TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen, H/D12-sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjauspisteessä on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.
4 min ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.
3 min ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.
2 min ennen lähtöaikaa H/D10RR-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan. H/D12TR-sarjalaiset saavat myös oman kilpailukarttansa. H/D12-14-sarjoilla on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen lähtöaikaa 12, 13 ja 14-sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. Muiden sarjojen kilpailijat voivat edelleen tutustua rataansa.
Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla.

Rastireitti- ja tukireittisarjojen erillisohjeet

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia, ja niissä on tunnus RR1, RR2 jne. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta, ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä numerokoodien vastaavuus.

Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimista. Viimeiseltä rastilta johtaa maaliin kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus.

Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

RR-rata on mahdollista suunnistaa uudelleen harjoituksena sen jälkeen kun viimeinen RR-kilpailija on tullut maaliin (ei uudestaan leimausta).

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on maalileimaus. Sen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. Epäselvät suoritukset ohjataan itkumuurille. Maali suljetaan klo 16:30.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen ratojen pituudet ovat 3 km (keskivaativa) ja 5 km (vaativa). Ilmoittautuminen tapahtuu infossa klo 11:30-13:30. Lähtö on 2 lähdössä klo 12:00-14.00. Osanottomaksu on 10 €/rata. Emit-kortin voi vuokrata hintaan 4 €. Kuntosuunnistuksessa ei saa käyttää Emit-korttia, jota käytetään kilpailussa! Maksun suoritettuaan osallistuja saa infosta rintanumeron (omat hakaneulat), joka on merkkinä kuntosuunnistuksesta. Lähdössä on Emit-kortin nollaus ja kartat. Kuntosuunnistajilla on sama maali kuin kilpailussa ja maalissa tulee leimata.

RR-rata on mahdollista suunnistaa/harjoitella sen jälkeen kun viimeinen RR-kilpailija on tullut maaliin. Kartan saa infosta 2 €/kartta. (ei leimausta maalissa).

Pukeutuminen ja pesu

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Kilpailukeskuksessa ei ole suihkuja. Pesumahdollisuus on järjestetty Paraisten jäähallin tiloihin, n. 11 km kilpailukeskuksesta Turun suuntaan. Saaristotieltä (tie 180) on opastus pesupaikalle. Kartta

Palkinnot

Palkittavien määrät ilmoitetaan sarjoittain tulostaululla. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä ja ovat noudettavissa infon läheisyydestä tulostaulun ilmoitusten mukaan. Sarjojen tuloksiin tulee ilmoitus, kun palkintosijat ovat selvillä.

Muksula

Kilpailukeskuksessa on Muksula. Ennakkoilmoittamiset osoitteeseen bgengstrom ät gmail.com

Kisaravintola

Kisaravintola tarjoaa herkkuja moneen makuun. Tarjolla on mm. voileipiä, leivonnaisia ja grillimakkaraa.

Toivotamme onnistuneita suorituksia!

Pargas IF suunnistusjaostoIngela Mattsson

Kategorier:
XVII