Piffens herrar 165:e i Napapiiri-Jukola

Simon Engström inledde Napapiiri-Jukola i Pargas IF:s första lag.

– Ettan var en katastrof. Jag for i fel klunga över kärret fast jag såg på kompassen att jag for lite snett. Resten av banan gick ganska bra men vaderna började krampa, sammanfattade Engström sin första Jukolastartsträcka.

Han kom till växling som 334:e inte långt efter Piffens andra lag (Felix Gottberg, 307:e). På andra etappen kunde Jukoladebutanten Sverre Hågensen i PIF 1 och Henrik Öhrnberg i PIF 2 delvis dra hjälp av varandra och växlade 240:e och 246:e.

Alex Virtala gjorde en bra tredje etapp även om 17 kilometers sträckan som gick mycket på kärr började tynga på slutet. Placeringen var i det här skedet 148:e.

Rutinerade natträven Sören Nymalm lyfte laget till 125:e och Jon Engström kunde hålla nivån (129:e).

Första kontrollen förorsakade stora problem även för den andra Jukoladebutanten Elias Lindroos. Placeringen föll till 190.

Ankaret Petter Rönnlöf fick gå ut i omstarten och gjorde ett bra lopp. Han förde laget i mål på placeringen 165.

– Det gick hårt i början och jag hittade rätt kontroller. På slutet var det massor av löpare från femte och sjätte etappen som råddade till lite och jag gjorde två små bommar, säger en nöjd Rönnlöf i mål.

– För det lag vi hade på fötterna var placeringen enligt förväntan. Viktigast var att juniorerna fick samla erfarenhet, sammanfattar herrarnas lagledare Jon Engström.

Piffens andra lag var ett blandlag av Piffare och tre löpare från OK Jorren. Laget orienterade jämnt och slutade på en 233:e plats bland 952 startande lag.

Stora Tuna från Sverige segrade i den 72:a Jukolakavlen på natten till söndag. En dryg minut långsammare i den mörka natten i Rovaniemi var tvåan IFK Göteborg. Rovaniemibördiga Olli Ojanaho förde bästa finländska lag Helsingin Suunnistajat i mål på tredje plats. Tampereen Pyrintö var fjärde.

Stora Tuna fick en dålig inledning då laget var över elva minuter efter i första växlingen. Men redan efter tredje etappen, långa natten på nästan 17 kilometer, var laget med i tätstriden. Fyra bröder Svensk med Emil Svensk som ankare såg till att Borlängeklubben kunde ta sin andra raka seger i Jukola med precis samma löpare som för två år sedan i Kangasala.

Resultat

Kategorier:
Okategoriserade